Påsklovet är nära!

Det blir mer bilder och bloggning till veckan då vi har påsklov <3

Idag red jag på banan, det gick faktiskt rätt så bra.
Hon jobbade riktigt bra och jag kände att hon jobbade under sig ordentligt eftersom att hon höjde ryggen!
Nu hinner jag inte skriva nått mer!

Hejsvejs!

/


Rädda Zelda!

HEJ!

Jag hann inte rida i lördags så igår skrittade jag ut. Dock kunde inte Zelda hålla sig ifrån att trava lite så hon fick väl gör det då ;)

Jag fick sluta 10.20 idag, det var väldigt skönt!

Idag skulle jag rida Arderå det gick bra fast jag ramlade av nästan tre gånger! ;O

Först så kom jag skrittande på vägen upp mot Arderå. Då kom det en lastbil som Zelda inte brukar bry sig om men idag var det tydligen ett monster desslike!
Lastbilen stannade och så men Zelda ville inte gå förbi så hon hoppade ner i diket ner på ängen och galopperade där lite på skaren :S Jiihhoo tänkte hon minsann men det gick bra.
Hon skar sig inte på benen iallafall!

Sen kom vi helt fläckfria väldigt långt in på Arderå vi galopperade lite också. Då minsann kom det en lite bajshög som var världens farligaste varelse i hela vida världen. Då tvär vände Zeldis och ''skenade'' eller galopperade VÄLDIGT fort ner för backen och en bit till, jag fick stopp, sen gick vi förbi bajshögen och fortsatte.
Det gick jätte bra en ganska lång väg men då helt plötsligt så HOPPLA blev det lite ''sken'' igen.

Så roligt har vi haft det idag.

Zelda är nog en aning, fast bara lite pigg!  ;)



/


Ny header!

Så nu har jag fixat ny header, vad tycks?  ;)

/


Seg dag!

Inatt var jag hos Karin och sov där med Issa och Emilia också. Det var mysigt men det blir stallet lite senare idag. Är lite seg bara men jag få rycka upp mig.
Zelda tog ju sprutor så hon fick vilovekca den här veckan för jag har haft rätt så mycket läxor och prov med. Men idag jag minsan skritta!
Haha!





/


Sprutor!

Idag hade jag friluftsdag men jag var i stallet istället, det var härligt de! Jag åkt dit runt 10.00 mockade och sånt sen ringde pappa och sa att vetrinären skulle komma och ta sprutor på Zelda (botulism och influensa) det gick jätte bra men det blev ingen ridning tyvärr!
Ingen Eva träning blir det imorgon heller så det var ju lite synd men till helgen ska jag träna för Carina tror jag ;) Det blir nog bra det också, lite dåligt tajmat av min far tycker jag!

Men Zelda mår ju inte dåligt av det allafall ;)
TUR DET!





Den mest underbara ponny i hela världen ser du på bilderna ovanför!

/


Bilder

Lite bilder efter den sämsta uppdateringen!  ;)
Kolla på hästen inte mig! ;)




























Foto: Johanna Arnesson

Det var nog dom flesta och dom bästa!

/


Börjes!

Segt med bloggning men filmerna är snart uppladdade och klara!
Håll ut ;)
Min Börjes saker har allafall kommit! Jippi! Då ska jag göda henne med B-vitamin och linfröolja!



/


Röstning!

Eftersom att några vill ha några filminlägg så kan jag väl se om jag kan lägga in nån film då och då, men inte så ofta!
Hoppas det är okej!   ;P

/


Dagens bild!

Idag har jag inte skrivit nåt p.g.a att jag har spelat the sims 3 hur länge som helst, haft kvällis och kollat på tv.
Red ut med Nina och Johanna, det gick bra jag och Nina travade lite också ;)
Blir bara en bild på min skönhet idag!

:D



/


Skritta!

Idag skrittade jag bara eftersom att jag tränade för Eva igår. Det gick super bra hon var så himla snäll som vanligt! Red Arderå sen ner på Kvällsjön, det var +12 grader idag med sol så jag red barbacka och det var jätte mysigt. Eva hade träning med några andra som ville vara med så jag stod och kollade lite på dom, två stycken ramlade av med det gick bra. Sen rejäl putsade jag Zelda idag också så hon blev jätte fin!
Nu kommer lite bilder ifrån idag så bloggar jag mer sen!

Hejsvejs!


Bild på min vardagliga mockning!




































/




Eva träning!

Idag tränade jag för Eva. Jag fick träna mycket på att korta upp, samla, och få med bakdelen eftersom att hon kan tappa den lätt. Det var bommar med korta avstånd som jag fick korta jätte mycket mellan men driva samtidigt för att få energi fast samlat så hon lyfte benen ordentligt!
Det gjorde jag i både skritt och trav ;)


Blå prick = Start/mål


Sedan utökade vi lite och la till en lite serpentinbåge/vänd igenom volten varje gång jag passerade den ensamma konen, då fick jag rida mycket bakifrån men hon blev verkligen jätte fin!


Blå prick = Start/mål


Till sist fick jag galoppera i samlad galopp på en volt och det gick också super bra! En övning som jag kommer att göra igen!























/


Ny header!

Äntligen har jag fixat ny header, kommer nog ny snart eftersom att jag inte hittade några penslar just nu på mitt Photoshop CS4. Jag tycker att bloggen blir mer personlig när man har egen header!
Ska se om jág ids fixa nått mer sen ;)

/


Sammanfattning av röster!

Som jag ser har jag flest röster på att jag ska skriva om hur jag rider, filmer och bilder på mig och min lilla Smultronpralin och det ska jag förstås hålla mig till!

TACK ALLA SOM VILL BIDRA TILL ATT MIN BLOGG SKA BLI BÄTTRE, NI ÄR BÄST!

/


Röstning!


Röstnings info!

Hej!
Jag vet inte vad jag ska skriva om just därför kommer det en röstning igen. Eftersom att det är en hästblogg så ska det ju handla om det, men rösta på bara!

RÖSTA!

/


PS CS4




Förstå din häst

Sitter här och photoshopar lite, det blir snyggt snyggt. Idag red jag Arderå igen för att leta efter mitt bakskydd men nej nej inget fynd!
Emilia skulle kanske komma också men vi vet inte, jag vill!

Nu slänger jag in lite annat skoj!

Förstå din häst

Hästen har inte samma synfält som oss
På grund av att hästarnas ögon sitter på sidorna av huvudet i motsats till oss människor som har ögonen mitt i ansiktet så har hästarna ett helt annorlunda seende. Hästar ser sämre framåt än vi. Däremot ser de bra åt sidorna och en del bakåt (Vem har inte drabbats av soptunnemonstret eller ett ruggigt cykeltroll?). Om hästen höjer på huvudet ser den bättre rakt fram. För att få skärpa på det som hästen ser, höjer och sänker den på huvudet. Som ryttare är det viktigt att tänka på att man låter hästen höja på huvudet vid hoppning, så att den ser hindret bättre.

Djupseende, färgseende och mörkerseende

Vem har inte blivit stående med sin häst vid en ynkans liten vattenpöl? Hästen har vägrat att ta ett steg och man blir argare och argare… Stopp, nu är det dags att tänka till igen! Hästen har svårt med djupseendet, eftersom bilden av ett föremål kommer till hjärnan som två bilder, som sedan måste kombineras till en bild i hjärnan. Människan ser föremålet med bägge ögonen samtidigt och har lättare att se djup. Det är därför många hästar tycker att det är läskigt med vattenpölar och diken, de ser helt enkelt inte hur djupt det är! Hålor i en väg uppfattas bara som skuggor.

Hästar kan se färger och är alltså inte färgblinda som t ex hundar. Ska man säga någon ordning på hur färgerna är för hästarna så är det att lättast ser de gult, sedan i ordningen grönt, blått och sist rött. Vitt och svart kan vara lite otäcka eftersom de egentligen inte är någon färg alls. Nu kanske det är lättare att förstå att det är olika färger på hindren på en hopptävling? Med olika färgkombinationer blir banorna olika svåra.

Mörkerseendet har hästarna det lite jobbigt att ställa om till. Det tar ungefär 1-1½ timme för hästen att ställa om ögonen från ljus till mörker. Det bör vi som hästmänniskor ha i åtanke när vi tvingar in hästarna i en mörk transport! Ha ordentlig belysning i transporten och framdörren öppen när ni lastar, så gör ni transporten mer inbjudande för hästen.


/



Grattis Maja!



/


Zelda

Nu ska jag göra skit spanska, usch och fy!

Allafall så gick det verkligen jätte bra att rida idag Zelda var så snäll i gången och när jag red.
Man kan aldrig förklara hur mycket man älskar sin alldeles egna häst, sitt alldeles egna djur, sitt alldeles egna ansvar sin alldeles egna häst.
Det vet dom som har en egen egendom!

/


Dream on - Zelda




Börjes Tingsryd - CHECK



Nu har jag skickat iväg beställning efter this stuffs! Blir nog super bra när dom kommer eftersom att det fattas lite i mitt förråd! Nu fylls det på!

/


Design

Nu och för sista gången ska ni få höra att mitt PS funkar igen! Just därför har jag bytt format på designen så jag kan ladda upp den!

Jihooo! :)

Idag så red jag ut på Arderå igen och konditionstränade, galopperade upp för teliabacken 3 gånger så när vi kom hem var Zelda jätte svettig.
Men det gick super bra!
Nu till designen :)


Gillas den?

/


Fick fel!

Men tusan också, det vart nå fel på PS nyss så jag kan inte ladda upp bilden för att det är fel format. Asså JÄVLAR säger jag bara, två timmar åt skogen!
Fuck för den!

Aja nu är jag lite arg så nu måste jag duscha så jag får kallna några grader!

HEJDÅ!

/


Ja, äntligen!

Äntligen funkar mitt PS CS4! Fick till det igår sent på kvällen och då var jag super glad!
Jiiiihoo!
Nu håller jag på att fixa lite med penslarna ladda ner lite sånna och sånt, sen så ska jag fixa några textstilar också! Ni får se sen när jag har gjort några fina designer till hippo och sånt!
Igår var jag på årsmöte också därför blev det inget bloggande, jag fick pris för att jag blev klubbmästare i hoppning på KM.
En pokal faktiskt! Nu har jag rätt så mycket priser och flera SKA det bli!

Jo just ja!
FREJAS BLOGGTÄVLING ÄR AVLSUTAD!
Och jag kom såklart på placering jag blev 2:a med min havsbild från Rotsidan i Norrfällsviken! Super stora vågor för att vara Sverige och jätte mysigt! Synd att det regnade hela tiden när vi var där bara.
Nu fortsätter jag att ladda ner penslar!
Hejsvejs alla glada!




/


RSS 2.0