Maja och Johanna!

Igår var jag med Maja och Johanna vi kollade på melodifestivalen och det sög! Sen satt vi och Photoshopade lite, vi ritade lite på ritplattan och fixade lite det blev jätte snyggt! Sen så satte vi oss vid våran datorn och kollade lite på youtube men vi hittade inget som var jätte roligt, tyvärr!

Idag ska jag till stallet till min lilla Smultronpralin! Hmm undra vart jag ska rida. Igår red jag på banan och det gick jätte bra hon var jätte fin i galoppen! Jag vill iallafall ut i snön och galoppa lite men jag har inget sällskap så det blir jättetråkigt!
Sen är det blötsnö så man kan inte galoppera på ängarna heller! Men nu ska jag käka frukost sen far jag iväg! Skriver mer sen hoppas jag!

/


Börjes

Sitter hemma och är allmänt sjuk, det är så nice! NOT!

Kan inte rida idag heller och det går mig på nerverna! Har as tråkigt och det finns inget att göra! Ska kolla lite på börjes om jag hittar nått roligt där, vi skulle köpa tillsammans med Carina så inte frakten blir så jätte dyr. Jag vet allafall att jag ska köpa en sadelgjord och b-vitamin men jag vill ju såklart köpa massor av mer saker! Men nån måtta på det hela måste det ju vara!

/


Jag är beroende - Photoshop CS4 <3

Åh!
Idag vart jag sjuk på skolan, ont i huvet och lite feber, usch och fy!
Nu har jag tagit ipren så nu känns det lite bättre. Nu har jag försökt få till PS CS4 men det går inte sååå bra! Som vanligt krånglar det för mig! Idag tar Emilie hand om Zelda och jag hoppas att det går jätte bra! Men det ska det nog göra!
 Nu är jag trött så nu ska jag nog vila lite, om jag orkar!

Är super photoshop galen just nu!
IM DESPERATE





PSCS4-Main_Screen.jpg PSCS4EXTENDED-MAINSCREEN image by PictureThiz

Såå härligt att photoshopa! Man blir avslappnad sen går man in i en kreativ värld där man fäktas mot tolvmiljoner ideér! Jag photoshopar bara hästprylar för det är bäst!

OYEAH!

/


Tävling!

Jag är med i Frejas tävling om att vinna en header som hon har gjort!

Så här skrev hon:

Nu tänkte jag ta och starta min första tävling här i bloggen! Det är en fototävling då jag bestämmer den finaste bilden som någon av er skickat in! Motivet är nästan helt och hållet ert eget beslut. Det kan vara på natur eller inomhus. På vad som helst.

Det går till så här:

♥ Du skickar din bild till mig på den här adressen: [email protected]
♥ Skriv i din blogg att du är med i en fototävling hos mig, och länkar till min blogg. Och skriver att just dina läsare också kan vara med!

♥ Första plats, får en header som jag gjort själv och en länkning i ett av inläggen under den dagen!
Headern kommer se ut så här med den text man vill ha själv på den eller bilder!

♥ Andra plats får en länkning i ett av inläggen under dagen!

Så kom igen nu!



Kom igen nu och anmäl er på hennes blogg och TÄVLA!

Anmäl här


-30 och spanska

Hej! Idag var det -30 grader imorse! Igår fick jag vänta på bussen i 30 minuter då var det -25 grader så idag skulle jag inte frysa så jag hade långfilingar, jeans och mjukisbyxor, ett par strumpor och ett par tjocksockar + att jag värmde VETEKUDDEN som jag hade innanför jackan, njas!
Bara därför så fick vi springa för att hinna med bussen och vi behövde inte vänta en sekund ens!! Dumma buss :@

Det här är min nördiga spanska läxa som jag kan!

La tarea para jueves 25 de febrero

El horario de Antonia - Antonias schema
Recreo - rast
Comida - mat (comer - äta)
Las ciencias sociales - SO
La educación física - idrott
El dibujo - Bild (dibujar - rita)
¿Qué asignatura te gusta? - Vilket skolämne tycker du om?
Me gusta el inglés - jag tycker om engelska
¿Y a tí? - och du?
No me gusta el inglés - jag tycker inte om engelska
A mí me gustan las matemáticas - jag tycker om matematik


Jag = Nörd

/


Kallt kallt och iskallt!

Idag så var det -22 grader imorse, när jag skulle rida var det -25 grader! Jag höll på att frysa arslet av mig! Näsan trillade av så den ligger och skruttar i nått dike. Zelda var allafall jätte gullig idag hon nosade på mig när jag borstade på hennes ben och hon var jätte gosig! Jag är fortfarande mörbultad efter mina två avramlingar. Just nu är de tpest och pina och datorn är jätte seg, jag har inget photoshop och jag har inga roliga bilder, jag har ingen ritplatta och jag har inge roligt!

Nu vill jag åka till Linda och träna, jag vill, jag vill, JAG VILL!!!

Till helgen ska jag se om jag kan fixa några bilder!
Ha det bra så länge!

/



En mörbultad Agnes på middag hos moster!

Hej det har varit dåligt med bloggning, men jag har inte haft tid. Igår red jag ut med Johanna på Arderå eftersom att det är det enda som går att rida nu på vintern. När vi nästan hade kommit ut till vägen från skogen så började Zelda att galoppera, helt plötsligt! Hon galopperade förbi Howdy, jag försökte att få stopp men jag red barbacka så jag hamnade fram på halsen och hängde där sen ramlade jag av.
 Johanna ramlade av inne i skogen sen skenade hästarna hela vägen hem. Jag var helt galen och ringde pappa. Sen sprang vi hemåt. Efter ett tag så tog Johanna av sig skorna för att kunna springa snabbare! Då träffade vi en tant som var ute och gick hon hade fått hoppa undan för att hästarna kom!

Sen mötte vi en bil och dom sa att hästarna hade skenat förbi bilen, dom skjutsade oss till ridskolan och då står Howdy och Zelda på stora ridbanan och har det skönt. Men när dom såg oss galopperade dom upp till stallet. Där hade Annika och Christiana fått tag på dom så Zelda stog inne när jag kom och Howdy hade gått ner i nått diken och såg ut som att snömonster :)
Då var dom jätte svettiga! Vi kollade om dom var halt men det var dom inte och det var skönt! Sen på kvällen så åkte vi till moster på middag. Det var mysigt, vi fick lax pressad potatis och cherrysås, det var riktigt gott!

Vi åkte hem runt kl 03:00 men jag hade sovit ca 2-3 timmar i kusins säng så jag var lite pigg. När vi kom hem var det extrem överlevnad på tv som jag kollade på ett tag så jag gick och la mig kl 04:30 sen sov jag till kl 10:30. Jag åkte till stallet runt 11:30 och mockade och sånt sen var det U-sek möte då bestämde vi lite angående det nya året. Nu är jag allafall helt mörbultad eftersom att jag ramlade av i fredags också!
Hur ska jag kunna åka skidor på idrotten imorgon?!



Johanna och Howdy hoppträning för Eva
Johanna & Howdy


Jag & Zelda

/


Green Day - The saints are coming

#"Låten jag har lyssnat på i tre år och aldrig tröttnat på"#

¤ Green Day - The saints are coming ¤

 Imorgon blir det ridning vilket det inte blev idag eftersom att det var kallt och blåsigt! Sånt väder gillas INTE!
Imorgon blir det uteritt, med någon som vill. Har inte bestämt med nån än. På kvällen blir det kanske Majs, annars en vanlig kväll med datorn och tv, ojoj bara strålningsapparater!
Ska se om jag får till nån rolig bild eller nått sånt till imorgon också!

Just därför MÅSTE ni ju bara kolla imorgon vad jag har haft för mig när jag sagt att jag ska göra såå mycket!

Nu tycker jag att ni ska kolla på den här jätte fina filmen!

¤ Secret movie ¤

För övrigt så tycker Emilia Berggren att The annoying orange är super roligt, hon sitter säkert och skrattar hemma nu och glor på apelsinens jätte fina tänder! Det slår jag vad om!

¤
Emilia Bergggren ¤

P.s det finns länk till höger!

(Fast längre ner)
----->


Ojoj, idag blev det mycket länkar men det är ju roligt, hoppas jag! Men eftersom att det är en HÄSTBLOGG så måste jag lägga in en hästlänk med, ellerhur alla hästfans!  :P
Just därför kan ni fortsätta att läsa:

¤ Emile Brolins hästblogg ¤
 

Nu var jag väl hästig av mig? :)

Ha det bra <3

/



Jag är kär!

Jag är helt förälskad i det här pannbandet! Det har jag varit ett tag också och jag kommer aldrig sluta älskar det!


Info:
Du har hittat de mest unika och lyxigaste pannbanden på marknaden. Så unika är dessa pannband att designen har patenterats. Lädret som använts är tillverkat i England och är av absolut toppkvalitet, dubbelsytt för hållbarhet och styrka. Stenarna är fästa med två rader plasttäckt vajer av rostfritt stål (totalt 104 separata trådar). Dessa pannband är tillverkade för den kvalitetsmedvetna ryttaren. Varje enskild design är skapad av en grupp konstnärer och bara de bästa material används.

När du har sett och känt på ett BBD pannband för första gången så kommer du aldrig att glömma intrycket som det gjorde på dig - det kunde iallafall inte jag!

Det är nog helt rätt för så fort man ser det blir man galen!




http://ponnyprakt.se/product_info.php?cPath=131_188_189_219&products_id=673

Hittad på ponnyprakt!


Dagen.

Idag så red jag med Maja, vi skuttade lite på banan. Jag red barbacka men det gick bra ändå :) Vi skulle hoppa över ett hinder som var av koner och en bom, då rev Glady och då tyckte Zelda att hon kunde få busa lite så då började hon att småskena sen bockade hon så jag ramlade av :) Haha hon är så gullig min lilla pralin!

När jag väl hasat mig upp så skulle jag ställa mig på sockerbiten och hoppa upp och då när jag var halvvägs uppe på Zeldis så tippade sockerbiten och jag ramlade pladask bakåt mitt på bommen :/ Inte sååå jätte skönt, jag föredrar min madrass :) För övrigt så blev jag blåst tre gånger på skolan sen gick mitt stift av på penna några gånger också! Hoppas min otursdag för den här månaden har passerat!
 Ha en trevlig kväll!

/


Glöm inte bort röstningen!


Majs

Idag red jag med Maja, det gick jätte bra. Vi red på Arderå och sen ut på Kvällsjön. Glady var som vanligt hetsig och Zelda var som vanligt seg. Inte en så bra kombo men det gick. Det tog ca 1 timme och 20 minuter att rida och efteråt var vi jätte kalla. Usch! Men nu har jag duschat en varmdusch så nu är jag varm igen. Stackars Maja är kvar och mockar! :(



En lite roligt bild på några hästar (tagen från google)

/


Hästens anatomi - värt att veta:


jag har valt att inrikta mig på hästens anatomi för
det är en intressant del i som jag är mycket
inspirerad av!

  • Yttre anatomi = Hästens delar, i vissa fall sammanfaller den med skelettet.

  • Anatomi = Läran om kroppens uppbyggnad.

  • Fysiologi = Vetenskap om livsverksamhet.

  • Hästens är inte skapad för att bära något på ryggen, all ridning är slitage.

  • Hästen är ett flyktdjur - skapad för att kunna springa fort.

  • Skapnad = Den konstruktion som alla hästar har (original).

  • Exteriör, där vi kan hitta avvikelser i vinklar, halsansättning, musklernas fäste i skelettet osv., dvs. olika kopior av originalet.

  • 60 % av hästens vikt är förlagd på framdelen på grund av hästens tunga huvud och hals.

  • Jämvikt, kroppshalvorna pendlar likformigt omkring kroppens mittlinje.

  • Balans, hästen rör sina extremiteter (benen) med regelbundenhet.

  • Ryttaren och hästens tyngdpunkt ska sammanfalla, annars blir det obalans. Du kan jämföra med att bära en tung snedpackad ryggsäck.

Hästens fram- och bakdel

Den huvudsakliga skillnaden mellan hästens fram- och bakdel är att bakbenet kan dra ihop sig som ett dragspel och fortfarande belastas medan frambenen bara går att böja bakåt och då inte belastas.

Bakdelen är fäst i det övriga skelettet via korsleden vid korsbenet. Frambenen däremot är helt fristående från det övriga skelettet och endast hopfäst med muskler.

Bakdelen är skapt för att bära upp vikt samt för att producera kraft och frambenen kan ta emot kraften och sin egen vikt. Vinklarna i bakdelen bör sammanfalla med vinklarna fram.

Ben och hovar

När hästen står och sover vilar den alltid på ett bakben och låser de övriga benen.

Om du rider i hög hastighet mot stora hinder ökar risken att hästen råkar landa exakt samtidigt med båda frambenen vilket resulterar i att benen låser sig och att hästen rumlar (slår en kullerbytta).

Hoven bör inte utsättas för maximal arbetsprestation före 5 års ålder då den först då anses var fullt utvecklad.





/


Längtar

9/8

Längtar efter tävlingssäsongen och efter sommaren! Förövrigt så har jag tjänat över 140000 hc på hippo helt gratis!

/



Skulle man inte ha en sån här?

Boj Classic 220 EH

Har hört att boj är mycket bra märken på transporter men inte bara det, dom är jäkligt snygg också!
Dom kostar bara 138.000 :-
Haha!

/



Topp 10, hästens värsta fiender!

 

10. Flygande papper:
När som helst kan dessa hoppa upp i ansiktet på oss och försöka kväva oss.

9. Skällande hundar:
Vaa! Har du aldrig läst Stephen King's CUJO?

8. Vattenpölar:
Kvicksand!

7. Soptunnor:
Dom är kända för att kunna svälja hästar och förflytta dem till en annan dimension.

6. Bäbisar och små barn:
En sedan länge bortglömd stam av hästätande pygméer.

5. Hästtäcken:
Hallåå, när hade du senast på dig ett stort, tjockt täcke? Det lägger på 100 kilo.

4. Rep och slangar på marken:
Det är de otroligt farliga skogsormarna.

3. Ponnier:
Söta och smarta. Dom vill ta över världen.

2. Blåsiga dagar:
Två ord: hotande tornado.

1. Kärror och vagnar:
Hallåå, Ni sätter en människa på vår rygg, den kan vi alltid bocka av. Men att spänna fast en häst framför en sak med hjul? Det är inte rätt.

/


OBS!

Glöm inte bort världscup hoppningen kl 13.00
och ponnyakuten kl 19.00!

/



Alla hjärtansdag!

Jo just ja! Det är alla hjärtansdag idag!
Jag har förberett ett litet hjärta till Zelda som jag ska sätta upp på boxen, senare ska jag nog plasta in det och hänga det vid hagen. Idag ska jag rida med Johanna, tror jag xD Jag är sugen på att rida ut för det är strålande sol och jätte varmt + att jag inte har ridit på TRE hela dagar för jag har varit sjuk. 39 graders feber, hosta och förkylning, inte roligt alls.













Gör ni hjärtan till era hästar på alla hjärtansdag?

/


Du vet att du är hästmänniska när...

 

… du drar en 200 000-kronors trailer med en 20 000 -kronors bil

… du har sparat fem gamla "bra-att-ha" vänsterstövlar, då plötsligt ytterligare en HÖGERSTÖVEL börjar läcka.

… du lär dina barn att göra "fotombyte-steg" genom att säga åt dem att galoppera och sedan göra galoppombyte i varje steg.

… du kör gladeligen en timme i rykande snöstorm för att rida, men gud förbjude att du har fem minuters körsträcka till affären

… du anser golfbanor vara slöseri med bra betesmark

… din häst får nya skor oftare än du.

… din partner klagar över att du älskar din häst mer än honom/henne, och ditt svar blir "Jaaa, och?"

… du försöker klämma dig förbi någon i ett trångt utrymme, och istället för att säga "Ursäkta!", smackar du.

… ingen (icke hästintresserad) vill åka i din bil eftersom de får betfor-fnas och höboss i kläderna. Men, det gör ju ingenting, du hade ju ändå fått stuva om alla hästsaker för att de skulle få plats.

… du får spel över mänskligt hår i vasken eller badkaret, men accepterar hästhår i tvättmaskinen, i dina kläder, i smörasken…

… du i köket petar din sambo i sidan och säger "Flyyytta".

… du har ingenting emot att kasta frusna "hästbollar" så att stallhunden får apportera.

… det första du gör när du kommer på jobbet är att gå på toaletten och plocka bort spån/halm som fastnat på skorna.

… den icke-hästintresserade person du nyss har börjat träffa ger dig en underlig blick efter att ha tittat i baksätet på din bil och du inser att detta beror på att personen har sett dina sporrar och spö.

… dina barn rusar runt i huset och du ptrooo:ar åt dem.

… ditt bagageutrymme är en extra sadelkammare.

… du träffar veterinären oftare än du träffar dina barns barnläkare.

… du skriker åt dina barn, men det är din hästs namn du skriker.

… regniga dagar städar du sadelkammaren, inte huset.

… böcker och filmer är HELT förstörda för dig om "hästiga" saker är felaktiga.

… du funderar allvarligt på att flytta ut i stallet, eftersom det är så mycket renare än huset.

… din häst är det självklara valet då du känner att du behöver prata ut med någon.

… du kan hitta dina stövlar i mörkret - på lukten.

… du kör in på stallplanen, kliver ur bilen och inandas i djupa andetag parfymen "Eau de Dynghög".

… du pratar med hästar som om de vore barn.

… den enda bild du har av din partner är från den (ENDA) gången du lät partnern rida din häst.

… du smackar och ptroo:ar åt din bil.

… du får sladd med bilen och försöker få bilen att gå i skänkelvikning upp från diket -och lyckas!

… största delen av ditt sociala liv tillbringas tillsammans med andra hästmänniskor.

… du hatar att vara med på bild, såvida du inte sitter till häst, förstås.

… du vet mer om näringslära för hästar än för männinskor.

… ALLA dina kläder är fulla med hästhår. Oavsett om du har varit i stallet med dem eller inte.

…du kliver upp ur din varma, sköna säng 03:00 på morgonen för att ta in hästarna eftersom det regnar ute. Du torkar också av dem lite innan du går och lägger dig igen.

… varje gång du är i stallet, tar det 3 timmar och du kan inte förstå vart tiden har tagit vägen.

… de första räkningarna du betalar varje månad är hästrelaterade. Du behöver ju EGENTLIGEN inte någon telefon (om man inte behöver ringa veterinären… ooops! Nog bäst att betala DEN i alla fall).

… du väljer hundras efter hur väl den går ihop med hästar.

… du köper morötter i 25 kg säckar, men skulle inte äta en morot om du så fick betalt.

… det ösregnar ute, du drar på dig gummistövlarna, vilka det är hål på, (som du vant lagar med silvertape) för att knoga genom den leeeriga hagen för att titta till hästen som lagt beslag på den enda torra fläcken inom en mils radie.

… du står i sovrummet, iklädd endast underkläder och ett par svarta, högskaftade läderstövlar, din partner kommer in och den enda kommentaren är "Åh! så de nya stövlarna har ÄNTLIGEN kommit?!?"

… någon frågar efter en skruvmejsel och du halar fram en hovkrats.

… det första som blir renoverat på den nyinköpta gården är stallet.

… du har något skräp mellan tänderna och du tror att det kommer från popcornen du smaskade på, men att det vid närmare undersökning visar sig vara ett litet höstrå.

… du studerar fundersamt 10-poängaren som är ute och joggar och tänker "Hmm, så mycket bättre han/hon skulle gå om graden av samling vore något högre".

… du släääpar dig ur sängen klockan 7 på vardagsmorgnarna (efter ett antal "snooz:ar"), men studsar upp, pigg som en lärka, 05:00 på lördagsmorgonen, eftersom du hade tänkt rida ut på långtur.

… du har hästens vaccinations-, avmasknings- och hovslagarschema i huvudet, men minns inte när du själv var till tandläkaren senast.

... du går så långt bort från en bil som möjligt, av rädsla för att den ska vända sig om och sparka dej...

... dina vänner frågar inte längre om du kan träffa dem på helgerna, för de vet att du kommer att säga -- "Nej, jag kan inte, jag ska rida."

... du kör förbi vägarbeten och tänker vilka bra hinder avbomningarna skulle vara.

... Din mamma,som inte har några barnbarn, får kort adresserade till mormor av hästarna och hunden.


Ha ha, många av dom stämmer faktiskt, det är svårt att hinna med sig när man har egen häst ska jag säga. Tur att man oftast har alla kompisar i stallet, dom har förståeelse för en allafall!


/



Så här få inte min häst göra!

Leka box-vandrings leken
I denna lek så ska du försöka att blanda ihop sågspånet, höet och bajset. Detta görs bäst genom att vandra runt i boxen. Vandra så länge som behövs för att få en välblandad mix. En del hästar går runt och en del går fram och tillbaka… prova dig fram för att se vad som passar dig bäst. Denna lek är också bra för din ägare. Eftersom den bjuder både på underhållning och på motion – eftersom det är din ägare som får städa upp efter dig.


Gnugga bort manen leken
Försök att gnugga bort all man på vissa ställen. Människor tycker om fina manar! Det är därför de kammar, sprayar och rycker din man. Spara arbete åt dem genom att rycka din man själv! Du kan t.ex. sticka ut huvudet genom öppningen i boxdörren om du har en och gnugga dig i nacken. Annars kan du gnugga manen mot väggen. Detta kommer att ge din man ett fint utseende som alla människor gillar! Du sparar in tid åt dem genom att de nu inte behöver rycka din man eller trimma manen i nacken för tränset och grimman.



Gnag-leken

Du kan bli en skulptör som arbetar med trä. Använd dina tänder och gnag på träet i din box tills du gjort en fin skulptur! Du kan börja med några enklare figurer, som till exempel halvmånen, men allt eftersom så kan du försöka med olika kurvor och figurer. Din ägare kommer verkligen att uppskatta dina konstverk!
En del ägare kan ta bort alla dina fina konstverk och sätta upp nya fräscha brädor – men bara för att inspirera dig till att göra nya.

/


Caprilli - både dressyr och hoppning‏

Jag hittade en rolig text om caprilliridning. Det är något som har inspirerat mig till många olika övningar med bommar och annan markarbetesövning just därför var det roligt att hitta den!



Har du svårt att bestämma dig för om du ska rida dressyr eller hoppa idag? Inga problem! Rid caprilli!


Caprilli
Foto: Mathilda Andersson

En caprillibana består av olika dressyrmoment och olika hinderövningar. Det kan vara att fatta galopp eller bryta av till trav på ett bestämt ställe. Lägga en volt eller göra halt mellan två koner. Trava över cavaletti, rida över galoppbommar, hoppa en studsserie eller ett vanligt enkelt hinder. Det finns hur mycket som helst man kan göra, det är bara fantasin som sätter gränserna.
Att rida caprilli är en bra förberedelse för ryttaren som ska lära sig att hoppa en hel bana. Som ryttare tränar du på en bra kommunikation med hästen och att rida noggranna vägar både före och efter hindren.
För hästen är caprilli bra gymnastik då den tränar både styrka och smidighet med de olika hinderövningarna. Det är också väldigt bra lydnadsträning när du ska göra en övergång vid en bestämd punkt eller halt mellan två koner. Ska du göra halt ska den vara mellan konerna, varken två meter före och inte två meter efter.
En del klubbar ordnar caprillitävlingar för sina medlemmar. Bedömningarna kan variera från klubb till klubb, men oftast är det ryttarens vägval, följsamhet och mjukheten i hjälperna och hästens lydnad och framåtbjudning som bedöms.

Caprillibana

Caprillibana
Rid så här:
  • Börja i trav på långsidan och rid över cavalettiserien.
  • Vid konan i hörnet fatta höger galopp, hoppa krysshindret, bryt av till trav vid nästa kona i hörnet.
  • Trava mot krysshindret på långsidan galoppera över galoppbommarna och hoppa det rättuppstående hindret.
  • Mellan konerna på kortsidan gör halt (sakta ev av till trav några steg innan).
  • Kom fram i trav och vänd in på "medellinjen", fatta galopp, hoppa det rättuppstående hindret med galoppbom framför. Tänk på att landa i rätt galopp. Bryt av till trav vid konan på kortsidan.
  • Vänd upp på "kvartslinjen". Rid slalom mellan konerna. Tänk på att ställa hästen rätt.
  • Runda den ensama konan och vänd ut så du kommer till samma kortsida som du startade.
Tänk på att: Rida noggranna vägar och försök hålla ett lugnt tempo. Förbered hästen för varje övning genom att göra en halvhalt först. Det gör den uppmärksam på att något nytt ska hända.

 

Text och övning: Martina Karlsson



/  


      


Röstning!


Hästblogg

Hejsan!

Jag har ju kört på med att ha hemsida och har lesnat lite på det så nu kör jag blogg istället. Det är lite modernare också. Bloggen kommer endast att innehålla hästbilder och sånt eftersom att jag är en jätterolig hästnörd.
Hoppas ni kommer att gilla det.

/






Hade ingen annan på nya datorn, men den har Maja Bystedt gjort och hon är bäst och snällast!
(Design till hippo) 


RSS 2.0